Задръстванията започнаха. Ад на "Хемус" и "Тракия" от коли 21.04 | 15:10

Колони от автомобили има на "Хемус" във всички пътни платна, включително и аварийната лента

От Кремена Бедерева

Голямото прибиране след великденските празници започва.

И задръстванията не закъсняха. Още в ранния следобед се започнаха километричните опашки по магистралите.

Огромно задръстване вече има на автомагистрала "Хемус" в посока София, съобщи радио "Фокус”. Колони от автомобили има във всички пътни платна, включително и аварийната лента.

Задръстването започва от началото на тунела "Ечемишка”, през тунел "Витиня”, до виадукта Бебреш.

Натоварен е трафикът и в пазарджишкия участък на АМ "Тракия". Повече автомобили се движат в посока София. Полицейски патрул и екип на КАТ има на пътен възел "Гелеменово", който проверява водачите за употреба на алкохол и наличие на задължителни документи при пътуване.

На детелината на пътния възел ТИР-ове извършват неправилно обратен завой, за да отбият в едно от крайпътните заведения. Това създава опасност от инциденти.

Интензивен е и трафикът на изхода на Пазарджик в посока магистралата.

Допълнителни автопатрули са разположени по автомагистрала "Тракия", на територията на област Пловдив. Това съобщи за Радио "Фокус”- Пловдив инспектор Радослав Начев, началник КАТ "Пътна полиция".

Автопатрулите на КАТ ще следят за нередности и нарушения в движението с цел превенция на произшествия в последния празничен ден. Все още се наблюдава умерен трафик на територията на областта, каза Начев.

По-интензивно е движението по пътя Смолян - Пловдив, в района на Бачково. Очаква се засилване на трафика в областта в късните следобедни часове. Пътищата са сухи, не са хлъзгави.

Водещи

Най-четени