Затварят улици в центъра на София заради новогодишния концерт 30.12 | 09:28

150 полицаи ще пазят реда

От Ралица Стоянова

Въвежда се временна организация на движение заради с новогодишния концерт Сцена под звездите на площад "Княз Александър І” в София, съобщават от пресцентъра на Столична община.

Забранява се престоят и паркирането на пътни превозни средства, както следва:

-До 06.00 часа на 02 януари 2013 г. на площад "Княз Александър І” между ул. "Княз Александър І” и ул. "Дякон Игнатий”.
-От 21.00 часа днес до 06.00 часа на 1 януари 2013 г. по ул. "Дякон Игнатий” между бул. "Цар Освободител” и ул. "Аксаков”.

От 08.00 часа на 31 декември 2012 г. до 16.00 часа на 01 януари 2013 г. се забранява влизането на пътни превозни средства в двете посоки на:

- бул. "Цар Освободител” между площад "Независимост” и ул. "Г.С. Раковски”;
- ул. "Дякон Игнатий” между ул. "Аксаков” и бул. "Цар Освободител”;
- ул. "Аксаков” между ул. "Бенковски” и ул. "Дякон Игнатий”;
- ул. "Бенковски” между ул. "Аксаков” и бул. "Цар Освободител”;
- ул. "Княз Александър І” между ул. "Съборна” и пл. "Княз Александър І”;- ул. "Леге” между ул. "Съборна” и пл. "Атанас Буров”.

Пропускателният режим ще става през 12 КПП-а, където ще се осъществява контрол за недопускане на хора във видимо нетрезво състояние, със стъклени бутилки и пиротехнически изделия.

За нормалното протичане на празничния концерт се ангажирани 150 служители на СДВР. Осигурени са два противопожарни автомобила с 10 служители. Ще присъстват три лекарски екипа, като един ще бъде разположен зад сцената, един до БНБ и един до сградата на Народното събрание 2.

Тревните площи ще бъдат оградени с твърди парапети. Охранителна фирма, наета от организаторите, ще отговаря за пиротехниката. Столичният инспекторат ще следи за незаконна търговска дейност по време на концерта.

Водещи

Най-четени