Зима ли бе да го опишеш 29.01 | 07:00

Снегът пак започва да вали

От Мая Александрова

Снеговалежът в много райони на страната ще продължи и ще се образува нова снежна покривка.

Вятърът от североизток постепенно ще се ориентира от север, северозапад. В Източна България временно ще е силен. Главно там и в планините ще има виелици и навявания.

В крайните югоизточни райони и по Черноморието ще вали дъжд. Поради тази причина са възможни и поледици. Значителни количества се очакват в Родопската област и Източна България.

Около обяд от югозапад валежите ще започнат да спират, а над югозападната половина от страната облачността дори временно ще се разкъса.

Минималните температури днес ще са от около минус 8 в Северозападна България до 1 - 2 градуса по Южното Черноморие. Максималните ще са между минус 5 и 0, в крайните югозападни райони до 6 - 7 градуса. ВСофия днес максималната температура ще е около 0 градуса.

Над Черноморието ще е облачно с валежи от дъжд и сняг. Главно в северната част са възможни поледици. Вятърът ще е силен, от североизток , по – късно от север, северозапад. Максималните температури ще са от 1 до 6 градуса. Температурата на морската вода е 5 - 7 градуса. Вълнението на морето ще бъде 3 - 4 бала.

Водещи

Най-четени