Кучият студ май приключи! Очакват ни положителни температури 31.01 | 08:01

Градусите ще са под нула само на някои места в Северозападна България

От iNews.bg

Постепенно започва да се затопля и за днес почти за цялата страна се очакват положителни температури. Под нулата ще остане само на някои места в Северозападна България - Видин, Монтана и Плевен, само че и там няма да е кой знае колко студено.

Максималните стойности ще са от минус 2 до 5 градуса. Най-топло ще е в Сандански с 5 градуса, по морето ще се задържи около 3 градуса. За столицата ще е съвсем малко над нулата - 1 градус.

Над по-голямата част от страната ще преобладава слънчево време, но в сутрешните часове в равнините и низините ще има мъгла или ниска облачност, най-трайни в западните райони на Дунавската равнина и Горнотракийската низина. В Източна България ще се появи слаб вятър от юг-югоизток и ще започне затопляне.

Над планините ще бъде слънчево. Ще духа слаб югозападен вятър, само по най-високите части на Рила и Пирин от север. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 4 градуса, а на 2000 метра - минус 2-минус 3 градуса.

Над Черноморието ще има разкъсана облачност. Ще духа слаб юг-югоизточен вятър. Максимални температури на въздуха ще са 3-4 градуса, а тези на морската вода - 2-3 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Най-четени