Пак започват валежи! Вижте от кога 09.01 | 09:02

Температурите продължават да падат

От iNews.bg

Сибирският студ няма да ни се размине толкова бързо. Ще има да постудуваме и тази седмица, а от вторник отново започват снеговалежи. Утрешният ден ще започне студено и предимно облачно, със слаб вятър, в Източна България до умерен от североизток.

Минималните температури ще са предимно между минус 10 и минус 15 градуса, а в отделни райони, при стихване на вятъра и разкъсване на облачността, и около и под минус 20 градуса. Максималните стойности ще са между минус 10 и минус 5 градуса.

По-късно през деня от юг отново ще започнат валежи от сняг, на повече места и повече по количество ще са през нощта срещу сряда и в източната половина от страната. Там и вятърът ще се ориентира отначало от север, впоследствие от северозапад, ще е умерен и силен и отново ще има условия за навявания.

Снеговалежите се очаква да продължат и в сряда, само че те ще са съпроводени и е по-високи стойности. Все пак не бързайте да се радвате на затоплянето, защото положителни ще станат дневните температури чак в края на работната седмица. Освен това още в неделя отново максималните стойности ще паднат под нулата.

Водещи

Най-четени