Студ и преспи до четвъртък, после - топъл уикенд 26.01 | 16:45

Времето ще се задържи типично зимно, чак за почивните дни ще омекне. Най-ниски ще са температурите в Дунавската равнина - до около минус 12 градуса

От Кремена Бедерева

До четвъртък времето ще се задържи типично зимно, чак за почивните дни ще омекне. Най-ниски ще са температурите в Дунавската равнина - до около минус 12 градуса, дори денем няма да има положителни стойности. Снеговалежът постепенно ще обхване цялата страна.

Силният вятър ще създава допълнителни проблеми, особено на местата със значителна снежна покривка, предупреди метеорологът от ТВ-МЕТ Симеон Матев, цитиран от в. "24 часа".

В понеделник снегът временно ще спре, но в сряда отново ще се заоблачи. Само в крайните южни територии на Източна България температурите ще са по-високи и валежите ще са смесени от дъжд и сняг, в останалата част от страната към сегашната бяла покривка ще се добави нова. В Дунавската равнина се очаква да стигне до около 50 сантиметра. Вятърът ще вдига пластове и ще образува навявания и преспи.

След затоплянето в края на седмицата температурите ще останат за известно време над нулата. Около 3 и 5 февруари отново ще застудее и ще завали сняг.

Същевременно от НИМХ публикуваха прогноза за времето за утре - 27 януари. Синоптиците от БАН са обявили жълт код за потенциално опасни метеорологични явления за Североизточна България.

Код жълто заради силен вятър и снеговалеж е обявен за областите Силистра, Добрич, Шумен, Разград и Варна. В тях ще продължи да духа умерен до силен вятър от север-североизток.

Ще вали сняг и ще има виелици и навявания. За останалата част от страната не са прогнозирани опасни метеорологични явления.

Водещи

Най-четени