Три софийски района остават временно без вода 31.07 | 07:49

Ремонти налагат спирането на водата в части от "Люлин" VI, "Модерно предградие" и по бул. "Васил Левски"

От Деляна Петкова

Днес (31 юли) заради реконструкция на уличен водопровод и изграждане на главен колектор в кв. "Модерно предградие” без вода от 9 до 21 часа ще останат клиентите на "Софийска вода", живеещи в района на: ул. "Старата църква”, ул. 378, ул. 379, ул. "Братя Станиславови”.

При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа ще има водоноска, разположена на кръстовището на ул. 378 и ул. 379, съобщават от фирмата концесионер на столичното ВиК дружество.

Без вода днес ще бъдат и хората, живеещи в района на ж.к. "Люлин” VІ – бл. 631, бл. 632, бл. 633, бл. 640. Причината е изграждане на уличен водопровод в квартала, а според плановете водоподаването трябва да бъде спряно между 10 и 14 часа. 

При продължителност на строително-ремонтните дейности ще бъде осигурено алтернативно водоснабдяване с водоноска, разположена на паркинга пред бл.631.

Заради подмяна на спирателни кранове на бул. "Васил Левски”, се налага спиране на водоподаването от 9:00 до 15:00 часа на клиентите на "Софийска вода”, живеещи в района на бул. "Васил Левски”, ул. "Ген. Паренсов”, бул. "Евлоги Георгиев”, ул. "Ген. Гурко”.

Водоноска ще бъде разположена на кръстовището на ул. "Любен Каравелов” ъгъла с ул. "Юрий Венелин” в случай, че ремонтът продължи повече от 12 часа.

Водещи

Най-четени