Волен Сидеров: Александър Манолев не трябваше да оттегля кандидатурата си за транспортен министър 16.09 | 16:30

Той беше категоричен, че още тази седмица трябва да стане ясно как ще се явят Обединените патриоти на предстоящите евроизбори

От iNews.bg

Лидерът на "Атака" защити и кандидатурата на главния секретар на МВР Младен Маринов за поста вътрешен министър: "Той е човек от системата. Досега имаше доста несполучливи министри. /.../Той е минал през всички етапи на йерархията, познат от хората и познаващ самата система. Дали той е подходящ или не, е преценил премиерът. Нека той да защити неговите качества." 

Сидеров коментира и отношенията в коалицията: "Трябва да се казват различията, защото те не са в цвета в очите или в профила на лицето, а са идейни."

Той беше категоричен, че още тази седмица трябва да стане ясно как ще се явят Обединените патриоти на предстоящите евроизбори следващата година: "Няма да ги чакам следващите месеци, след което в 12 без 5 някой да извърти някакъв номер".

 

Утре коалиционен съвет при премиера трябва да утвърди окончателно имената: "Трябва да се обсъди дали трябва да се оттегли Манолев. Трябва да се обсъди дали е нужно и дали трябва да се подаваме на всеки един такъв удар от страна на политико-бизнес кръгове. Тогава ставаме заложници."

Според Волен Сидеров ще бъде от решаващо значение дали премиерът Бойко Борисов ще защити Виктор Орбан в Съвета на Европа: "Защото за неговото политическо бъдеще ще бъде решаващо. Ако той го разбере това, ще вземе правилното решение. Няма значение, че Полша, Чехия или Словакия също ще защитят Орбан. Важно е как ще се държи България в този момент. Аз вече дадох заявката в парламента. Надявам се да бъде на това ниво, което го изисква историческия момент".

 

Лидерът на "Атака" допуска, че ако има правителствена криза, която не може да бъде разрешена е възможно да се стигне до предсрочни избори: "Всичко е възможно. Ако всеки ден от някой сайт излиза нещо и се блокира работата на кабинета, може да стигнем до избори."

Водещи

Най-четени