"Еколято" за 200 разградски деца 15.06 | 14:59

Те ще бъдат ангажирани с екологични дейности в града и в парковете

От Андриян Георгиев

Традиционната лятна инициатива "Еколято" и през тази ваканция ще ангажира свободното време на деца от Разград, съобщават от местната община. 

Програмата се осъществява за 16-а поредна година от Центъра за ученическо техническо и научно творчество (ЦУТНТ). 

Около 200 деца и младежи, разпределени в девет ваканционни групи, от 4 юли до 12 август ще бъдат ангажирани с екологични дейности по детските площадки в града и в парка, с беседи и тренинги от специалисти.

Целта на организаторите е чрез тази инициатива младите хора да бъдат по-съпричастни към идеята за по-добра градска среда и възпитание на грижливо отношение към природата.

Редица други занимания, като игри и походи за скаути, посещения на музеи и приложни дейности, са включени още в лятната програма на ЦУТНТ. 

Състезание по спортен риболов, компютърни занимания, рисуване на открито са част от дейностите, които предлага другото  извънучилищно заведение за учениците от общината - Центърът за  работа с деца.

През юли и август децата от трети до шести клас могат да се включат в обучение по плуване, организирано от Ученическата спортна школа "Руси Бухтев". През ваканцията ще има дежурни учители и вратите на спортната школа ще бъдат отворени за  всички, които желаят да спортуват, допълват от общинската администрация.

Водещи

Най-четени