А вие резервирахте ли хотел за вашето куче за нова година? 26.11 | 18:02

Животни трябва да отговарят на определени изисквания, за да бъдат оставени

От Цанка Донкова

Празниците идват и дори и най-закъснелите от нас вече започват да чертаят планове къде и с кого ще се веселят. И докато за хората вариантите са много, то за домашните любимци нещата не стоят така. Напротив празничната нощ всъщност се превръща в един малък ад за животните. Фойерверките и пиратките могат да им докарат инфаркт, а и да не забравяме, че не навсякъде допускат животни. Друг проблем е, че дори и да успеете да издействате "пропуск" за вашето животинче, едва ли ще можете да му обърнете нужното внимание.

Именно тук на помощ се явяват хотелите за домашни любимци. В България те не са все още толкова добре познати, но въпреки това резервации в някои от тях вече има.

Все пак има определени изисквания към домашните животни, на които те трябва да отговарят преди да бъдат оставени в хотел. Това съобщи столичен хотел за животни, цитиран от агенция "Фокус”.

"Задължително кучето трябва да е обезпаразитено, ваксинирано и в добро здравословно състояние”, заявиха от хотела и поясниха, че при тях мястото е ограничено, защото само семейството се грижи за животните и не може да поеме голямо количество кучета.

Цената за нощувка е 20 лева и включва цялата грижа, един вид all inclusive, като няма ограничения при продължителността на престоя на животните в хотела. Освен това вече има направени резервации за наближаващите Коледни и Новогодишни празници.

На въпрос колко време по-рано собствениците на животни трябва да направят резервация, за да са сигурни, че ще има кой да се грижи за домашния им любимец, от хотела обясниха, че "в момента, в който собствениците решат, че искат кучето да се остави при нас, трябва да се обадят”.

Водещи

Най-четени