БЧК стартира нов проект за хората с увреждания 16.06 | 07:12

В партньорство със Столична община

От Петя Михайлова

Българският Червен кръст, в партньорство със Столична община стартира реализацията на нов социален проект, съобщиха от пресцентъра на хуманитарната организация.

Българският Червен кръст в качеството си на бенефициент по Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси”, Схема за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ BG051PO001-5.2-07 "Грижа в семейна среда за независимост и достоен живот на хора с различни видове увреждания и самотно живеещи хора – дейности "Социален асистент” и "Домашен помощник” – фаза 3, с партньорската подкрепа на Столична Община, стартира изпълнението на Договор № BG051PO001-5.2.07-0268-C-0001 за реализиране на проект ”Домашни грижи за независим и достоен живот”.

Основната цел на проекта е създаването на условия за пълноценен и независим живот на хора с увреждания, чрез предоставянето на услугата "домашен помощник" на територията на Столична община-район Лозенец, Средец и Триадица. В изпълнение на основната цел, в тези райони ще бъдат обгрижвани хора с увреждания вследствие на онкологични, сърдечно-съдови и ортопедо-травматологични заболявания на възраст над 18 години.

На пресконференция днес ще бъде предоставена допълнителна информация за специфичните цели на проекта, за предоставяната услуга, очакваните резултати и за приноса на проекта за създаване на заетост и разширяване на социалните услуги в общността.

Водещи

Най-четени