Батальон от безработни вече пази в Софийска област 18.06 | 17:37

Новоназначените сътрудници ще работят в 17 общини

От Филипа Тодева

280 безработни започват работа като сътрудници на ОДМВР-София по национална програма "Сигурност", обявиха от пресцентъра на областната дирекция. Директорът на ОДМВР-София гл. инсп. Мариета Иванова поздрави новоназначените сътрудници – "пазачи на обществения ред", и изрази увереност в успеха на националната програма.

"От днес вие сте вече наши колеги, ще работите наравно с нас и ще бъдете нашата най-голяма опора. Очаквам от вас да изпълнявате задълженията си сериозно и с общи усилия да върнем доверието и спокойствието на хората", призова гл. инсп. Иванова, след което връчи първите трудови договори, пожелавайки на всички успех в новото начинание.

Наетите по национална програма "Сигурност" започват от днес работа в 17 общини на територията на Софийска област. Те няма да имат полицейски правомощия, а само сигнални функции. Специално обучени служители от съответните районни управления "Полиция" към ОДМВР-София ще проведат първоначалния инструктаж, на който ще им разяснят параметрите на осъществяваната от тях дейност и реда на взаимодействие.

Водещи

Най-четени