Борбата срещу жегата продължава. Ще се оросяват улици и булеварди 13.08 | 15:26

Дейността е превантивна мярка при сухо и горещо време

От Цанка Донкова

Макар и малко закъсняло, лятото е тук, а заедно с него и жегите. В последните дни живачният стълб се изкачва толкова високо, че на софиянци дори им е трудно да дишат. Постоянно валят предупреждения възрастните хора и малките деца да не прекаляват със слънцето и по възможност в най-горещите часове хората да не излизат навън.

Друга инициатива пък предлагаше на столичани чаша студена вода, която да ги разхлади. Но освен това заради високите температури в София започва и оросяване. От днес (13 август) улици и булеварди след 14 часа ще бъдат разхлаждани, съобщават от Столичната община.

Оросяването е превантивна мярка при сухо и горещо време. Дейността се предвижда да продължи до 15 август 2014 г. Екипи на Столичния инспекторат извършват контрол по изпълнение на дейността.

Оросяване ще се изпълнява от екипите на фирмите оператори на булеварди като "Тодор Александров", "Ал. Стамболийски", "Ген. М. Д. Скобелев", "Константин Величков", "Христо Ботев" и други.

В други части на България пък се справят с високите температури, като "нападат" фонтаните. Вижте как точно постъпват в Пловдив в галерията ни.

Водещи

Най-четени