Британците успешно се борят в защита на интелектуалната собственост 10.08 | 09:42

Все повече случаи има на търговци на фалшиви стоки изправени пред съда

От iNews.bg

Все повече хора отиват в съд и биват обвинение за престъпление срещу интелектуалната собственост, съобщиха от британското Министерство на бизнеса и иновациите.

От ведомството уточняват, че под защитата на интелектуалната собственост имат предвид борбата с фалшификати на известни дизайнери на дрехи или парфюми, както и пиратството на софтуерни продукти.

По данни от доклада в 80% от случаите на разкрити подобни престъпления завършват в съда с повдигнати обвинения от страна на прокуратурата.

Все пак през последните 12 месеца във Великобритания има ръст на търговията с фалшиви стоки. В същото време намалява предлагането на подобни стоки на места като пазари на открито, въпреки че именно този начин на търговия е сред най-разпространението и прави най-големи проблеми на властите.

Продажбата на фалшиви стоки може сериозно да навреди на британската икономика, а пък някои от стоките могат да се окажат и опасни за невнимателните потребители, е мнението на министърът на интелектуалната собственост в страната баронеса Джудит Уилкокс.

Тя визира проблемът с търговията с фалшиви лекарства, която е доста разпространена във Великобритания. Проблеми създават фалшивите алкохолни продукти и електроуредите.

Най-четени