В Сливен стартира социална услуга „Семейно-консултативен център“ 11.07 | 19:16

Общината ще си партнира с УНИЦЕФ

От Филипа Тодева

Община Сливен и УНИЦЕФ – БЪЛГАРИЯ ще стартират заедно социалната услуга "Семейно консултативен център”. Сливен ще е пилотна община за услугата и в нея ще се включи и дейностите по проекта "Работилница за родители - Да пораснем заедно”. "От септември заедно ще развиваме консултативни услуги за деца и семейства в риск и ще подпомагат родителския капацитет на нуждаещите се”, каза Елена Атанасова, директор "Мониторинг и оценка към УНИЦЕФ”.

Днес фондацията дари на общината лек автомобил "Дачия” за улесняване нуждите на социалните работници в мобилната им работа.

"УНИЦЕФ има дългосрочни намерения спрямо Община Сливен и чрез този автомобил, искаме да ви уверим, че имаме намерение да работим заедно за бъдеще”, каза финансовият директор на организацията за България Иван Тумбев.

Кметът Кольо Милев благодари на фондацията за дарението и подкрепата.

"Община Сливен държи на своя ангажимент да работи в интерес на децата. За нас е изключително важно да участваме и в световно призната инициатива на УНИЦЕФ "Община - приятел на детето”, каза той. Кметът посочи, че социалният патронаж в града също разполага с бус, предоставен от дарение. "В най-скоро време очакваме да ни бъде предоставен и специализиран автомобил с платформа за нуждите на деца с увреждания и за инвалиди.”, увери той.

"Ние сме тук, за да допълваме услугите, които предоставя Община Сливен. Ще участваме в подпомагането и доразвиването на наличния капацитет и съответно ще предоставим нови услуги в зависимост от нуждите ви”, заяви още Елена Атанасова.

Водещи

Най-четени