Видин ремонтира за пореден път пейките в града 16.06 | 11:41

Последният ремонт на парковите съоръжения е през 2010 г.

От Петя Михайлова

През април в община Видин започна ремонт на пейки, монтирани в паркове и градини на територията на града. Ремонтите започнаха от парка, намиращ се по протежение на рова и продължиха в крайдунавската алея.

Извършиха се подробни огледи на всички пейки, констатира се състоянието им и се определиха необходимите действия и средства за привеждането им отново в приветлив и безопасен вид, отчитат от общината.

В момента ремонтите по парковите съоръжения продължават в парк "Владикина бахча”. Предстои закупуване на материали и за изработването на нови пейки. Стойността на дейностите е няколко хиляди лева.

Това е пореден ремонт, заради множеството вандалски прояви из целия град. През 2010 година пейките във Видин също бяха ремонтирани, но останаха в добро състояние само няколко седмици.

Случаят се повтори многократно и с кошчетата за боклук в града. Миналата година общината инвестира допълнителни средства от бюджета си за нови съдове за отпадъци по централните улици и парковете в града.

Паралелно с ремонта на пейките, от няколко седмици започнаха и дейности и по детските площадки във Видин. Ремонтираните са площадките в крайдунавския парк, до крепостта "Баба Вида” и до спортната зала. Предстоят ремонти и на тези в жилищните квартали.

Водещи

Най-четени