Газоснабдителното дружество инвестира в Търговище 28.02 | 10:48

Газоснабдителното дружество в Търговище представи проект за интегриране на община Търговище

От Кремена Бедерева

Газоснабдителното дружество в Търговище - "Черноморската технологична компания" АД /"ЧТК" АД/, представи проект за интегриране на община Търговище в териториалния обхват на газоразпределителен регион Добруджа, съобщиха от дружеството.

Предстои развитие на газоразпределителната мрежа в райони, отдалечени от основните газопроводи, информира БТА.

Очакванията на "ЧТК" АД са с присъединяване на община Търговище към обособена територия Добруджа, да бъде дадена възможност за доразвиване на инфраструктурния проект за газификацията на района, като за един по-дълъг период от време бъде разпределена възвръщаемостта на вложените до момента инвестиции.

До края на 2013 г. "ЧТК" АД предвиждат в Търговище да бъдат инвестирани повече от 3 млн. лв. Ще бъдат захранени нови 1 350 битови, три промишлени и 18 обществено административни и търговски обекта в общината. За изграждане са предвидени нови 28 000 линейни метра газопроводи.

За 17 години партньорство с община Търговище "ЧТК" АД са изградили основните газопроводи на територията на града.

В общината са инвестирани над 6 974 000 лева, коментират от компанията. Изградени са над 62 000 метра газопроводи. Захранени са 1178 битови, 27 промишлени и 145 обществено административни и търговски потребители.


Водещи

Най-четени