Гоце Делчев вече е с нови тротоари 20.06 | 10:42

Завършва изпълнението на проекта по подобряване на уличната и паркова инфраструктура града

От Кремена Бедерева

Завършва изпълнението на проекта "Подобряване на уличната и паркова инфраструктура в Гоце Делчев - рехабилитация на 25 улици и зелени площи", съобщиха от общинската управа в града.

Вече са готови и тротоарите на улиците, включени в проекта, но не са редки случаите, при които върху тях се паркират автомобили. От общинската администрация напомнят на жителите и на гостите на града, че паркирането по тротоари, плочници, зелени площи и друга общинска собственост е забранено.

За това нарушение са предвидени санкции в Наредба за осигуряване на обществения ред, поддържане на чистотата, опазване на околната среда и защита на имуществото на територията на община Гоце Делчев.

Гражданите ще бъдат глобявани с 50 лв. за еднократно нарушение и до 200 лв., ако нарушението се повтаря. Законът за движение по пътищата също предвижда санкции за водачите на моторни превозни средства, които са паркирали на тротоар.

Паркирането на автомобили на тротоарите е забранено както през деня, така и през нощта, допълват от общинската управа в Гоце Делчев. За да се предотврати тази практика занапред, от общината предприемат допълнителни мерки.

Във времето от 8.00 до 22.00 часа вече действа автокран ("паяк"), който репатрира неправилно паркираните автомобили. На собствениците ще бъдат налагани глоби и съставяни актове.

Водещи

Най-четени