Дариха техника на пострадалите семейства от наводненията 17.12 | 13:50

На 4 септември тази година за 30 минути в Берковица паднаха над 100 литра на квадратен метър дъжд, реките Берковска и Раковица излязоха от коритата си и водата потече по улици и квартали

От Кремена Бедерева

Фирма дари хладилници и перални на 15 семейства от община Берковица и на 28 семейства от община Георги Дамяново, които са пострадали от наводнението на 4 септември тази година.

Дарението е направено чрез офиса на БЧК в Монтана, съобщиха от общината в Берковица.

Хладилници и перални получиха семейства, чиито покъщнина и електроуреди са били унищожени от навлязла в домовете им вода. След наводнението комисия от общински експерти от Берковица и Георги Дамяново е обходила домовете в най-засегнатите от водната стихия селища и квартали и направила списък на пострадалите домакинства.

По него бяха раздадени електроуредите, обявиха от общинските администрации в Берковица и Георги Дамяново.

На 4 септември тази година за 30 минути в Берковица паднаха над 100 литра на квадратен метър дъжд, реките Берковска и Раковица излязоха от коритата си и водата потече по улици и квартали. Наводнени бяха много обществени и частни сгради.

В община Георги Дамяново пороят отнесе цели улици, мостове, спирти на обществения транспорт, наводни много сгради, припомниха от общинските администрации.

Водещи

Най-четени