Детски уъркшоп в Старата поща 08.09 | 14:35

От Таня Георгиева

Майки, татковци, деца... Боички, усмивки и желание - едно пъстро и цветно събитие от настроение и идеи даде живот на Старата поща в болярския град, съобщава Север.бг.

Идеята за провеждането на детска работилница е на творците от група "Дупини", които с днешната инициатива стартираха едномесечен арт проект за оживяване и овладяване на потъналото в прах и забвение пространство в огромната сграда на Самоводската чаршия.

Организаторите обявиха като знаков факта, че стартират със събитие за децата, защото това показва, че в пощата има още много живот занапред.

Ръководителката на уъркшопа Катерина Милушева благодари на всички родители, които са отделили от времето си и са го посветили на децата си, за да ги доведат в Старата поща.

"Идеята е родителите да участват повече с децата си в съпреживяване на различни неща. Без родителска подкрепа е невъзможно едно дете да стигне до невероятните неща, които може да му предложи животът. Много е важно родителите да бъдат до децата си", категорична бе Катерина.

А относно провокацията откъм идеи за малчуганите, бе твърде убедителна:
"Те няма нужда от провокация. Те са готови с идеи. Само трябва да им се даде място, материали и малко повече внимание. От там нататък те знаят какво да правят - ние само ги догонваме'.

Творчеството на Катерина Милушева се изразява и в писането на детски книги.

А дали родителите бяха наистина до своите "лястовичета" и как се включиха в творческата работилница - може да видите в нашата фотогалерия.

Най-четени