Деца ще подаряват есенни листа на шофьори 23.11 | 11:51

Инициативата е насочена към кюстендилските шофьори, на които децата ще поднесат листа с препоръка за безопасно шофиране

От Кремена Бедерева

Децата от школите и клубовете при Обединения детски комплекс в Кюстендил организират акция под мотото "Посланията на есенния лист", чрез която ще поднесат послание за безопасно движение през зимния сезон, съобщиха от Детския комплекс в града.

Инициативата е насочена към кюстендилските шофьори, на които децата ще поднесат листа с препоръка за безопасно шофиране, уточнява още БТА, добра подготовка на автомобила за зимата, подмяна на летните гуми със зимни, осигуряване на вериги за сняг, изправни фарове, чистачки, светлини и светлоотразители, толерантност на водачите към трудноподвижните пешеходци върху хлъзгавите настилки.

Есенният лист е посланик на пожелание за здраве и живот - най-необходимото на водачите и всички техни спътници, допълниха организаторите. Акцията е част от Националната кампания по превенция на пътните злополуки, организирана по инициатива на Националния дворец на децата - София, която се осъществява през ноември - преди началото на зимата. В Кюстендил тя ще се състои на 27 ноември.

Водещи

Най-четени