Заработи Доброволен регистър на строителните предприемачи у нас 29.05 | 10:20

Към този момент в списъка са вписани 22 строителни компании

От Деляна Петкова

У нас вече има Доброволен регистър на предприемачите в строителството, съобщиха от Българската търговско-промишлена палата (БТПП). Част от данните са със свободен достъп и могат да бъдат намерени на сайта на палатата.

До този момент в списъка са вписани 22 строителни компании, които отговарят на критериите за "строителен предприемач", установи проверка на iNews.

Създаването на този регистър е следствие от подписания на 20.04.2011 г. Меморандум между Българската предприемаческа камара в строителството и Българската търговско-промишлена палата. Двете организации се разбраха да работят за издигане на авторитета на професията "строителен предприемач”.  Критериите за вписване в базата данни са разработени от Българската предприемаческа камара в строителството. 

"Ще постигнем по-добър резултат с изпълнението на ясните критерии за вписване в този регистър, като взаимно ще се следим и наблюдаваме, за да може този, който се довери на удостоверението никога  да не бъде подведен в своите очаквания”, разказа Цветан Симеонов, председател на управителния съвет на БТПП. 

Камарата на строителните предприемачи е първата браншова организация, която съвместно с БТПП, изгражда подобен регистър, който да отговаря на определени професионални изисквания. В условията на криза в строителния сектор регистърът ще помогне да бъдат отличени добрите строителни предприемачи от множеството, които претендират да бъдат такива, уточни още Симеонов. 

Водещи

Най-четени