Награди за естети в подреждането на градинки 02.11 | 07:22

Коя е най-красиво оформената градина в Павликени

От Север.бг

Грамоти и парични награди от 200 до 600 лева получиха най-трудолюбивите и грижовни стопани от Павликени за спретнати и подредени градинки. В конкурса, организиран от Общински съвет и вестник "Павликенски глас”, участваха само зелени площи от публичните пространства в града, а през изминалите два месеца се събираха номинации.

Наградите бяха раздадени в две категории.

В категория "Най-красиво оформена градина/ зелена площ пред еднофамилна къща” първа награда -  грамота и 600 лева спечели Георги Узунов, с оформения парк пред дома му на ул. "Ал.Стамболийски” 28.

Втора награда не е присъдена. С трето място - грамота и 200 лева, е отличена Иванка Миланова за градинка пред дома й на бул.”Г.С.Раковски” 28.

В категория "Най-красиво оформено междублоково пространство” победители станаха живущите в кв.65р ул.”Св.Св.Кирил и Методий”, входове А, Б,В,Г и пл.”Стефан Караджа” 11 и 15 с представител Георги Милков. Те получиха грамота и 600 лева.

На второ място бяха класирани Тихомир Цонев и живущите на ул.”Шейново”5 А. Наградата им бе грамота и 400лв.

Трети в категорията станаха Маринела Радославова и Атанас Филипов. И двамата получиха грамоти и по 200 лева за усърдието си.

Целта на конкурса бе да представи добрите и дългогодишни традиции на Павликени в отглеждането на декоративна растителност и поддържането на естетически вид на зелените площи и градинките в града, както и да развие у жителите желание за облагородяване на градските пространства.

Най-четени