Обичате летните горещини, морето и плажа - вижте къде е най-безопасно 28.07 | 18:20

Стягайте куфарите за лятна почивка и събиране на тен

От Лазар Тодоров

Лятото е сезонът на отпуските, доброто настроение, слънчевото време. Почитателите на горещите емоции нямат търпение да поемат към някоя топла дестинация. За съжаление обаче през лятото се регистрират и инциденти на плажните ивици, някои от които завършват с фатален край. Тогава възниква въпросът къде ще бъде най-безопасно и приятно да прекараме отпуската си, своята лятна почивка. 

Не българските, а турските плажове се класират на трето място по безопасност и опазване на околната среда, посочва изданието Hürriyet Daily News. 397 са плажовете, отговарящи на определени условия за безопасност и екологично разнообразие.

Югоизточната ни съседка заема призовото 3-то място измежду 70 страни включени в класацията. Ако ще ходите на плаж в Турция трябва да знаете, че 197 от най-добрите плажове се намират в окръг Анталия, 89 в Мугла и 43 в окръг Измир. Най-престижното първо място в класацията на Морската камара се присъжда на Испания, а почетното второ място се заема от южната ни съседка Гърция, допълва БТА.

 

 

 

Водещи

Най-четени