Перник си има нова детска градина 26.07 | 11:00

В нея ще бъдат настанени 130 деца

От Кремена Бедерева

Завършено е строителството на нова детска градина в пернишкия квартал "Тева" по проект "Във фокус-семейството" на Министерството на труда и социалната политика , съобщиха от общината.

Детското заведение, заедно с Общностен център е сред обектите в 33 български общини, одобрени по проект за социалното включване на деца от 0 до 7 години, финансиран със заем от Световната банка.

С решение на Общинския съвет 100 000 лв. от средствата, постъпили в дарителската сметка на общината за пострадали от миналогодишното земетресение в Перник, бяха използвани за довършване на детското заведение. В детската градина ще бъдат настанени 130 деца.

С нея ще бъдат задоволени нуждите на младите семейства в квартал "Тева", като предимство ще имат децата в неравностойно положение и такива от ромски произход. Общностният център е с капацитет 2 925 потребители, от които 1786 деца за близо тригодишен период.

Всички услуги са насочени към деца от бедни семейства и такива с увреждания, като ще бъдат обхванати и техните родители. Размерът на безвъзмездните средства по проекта е 963 870лв.

Водещи

Най-четени