Празнични пакети с храна за над 2000 бедни семейства 25.04 | 14:54

В пакетирането им участват български звезди и известни личности

От Гергана Златкова

Великденски пакети с храна ще бъдат раздадени на над 2000 семейства, живеещи в крайна бедност, чрез благотворителната инициатива "Holiday Heroes".

Майкъл Струмейтс, инициатор на кампанията, неговият партньор – Евгени Йорданов, Мая Калчева, изпълнителен директор на Българска хранителна банка (БХБ), както и Роро, телевизионен водещ, Тони и Сантра, поп певици, представиха Великденската кампания на  пресконференция в Националния пресклуб на БТА. 

В популяризирането на кампанията вече са се включили над 50 публични личности - Йорданка Фандъкова, кмет на София, патрон на инициативата, Йордан Йовчев, заместник-министър на спорта,  Българският национален отбор по волейбол, Калин Врачански,  Фахрадин Фахрадинов, Орлин, Белослава, Любо, Бобо, Сантра, Тони, Ангел и Моисей, Балет НОВА, Voice Of Boys са само някой от участниците в инициативата.

Всички те ще пакетират и раздават храната на нуждаещите се от цялата страна от 29 април до 2 май 2013г. Списъкът на бедстващите семейства се предоставя от БХБ, които работят с 50 социални организации.

Процесът на пакетиране и раздаване може да се следи на живо в сайта на проекта.

За популяризиране на мисията има и празничен концерт на 28 април 2013 г. (неделя) от 11.30 часа, на лятната сцена на Борисовата градина. На сцената ще излязат някои от "героите на кампанията".

В деня на концерта ще се приемат дарения и от граждани.

Всеки подкрепил инициативата ще получи фризби, тениска, картичка или значка.

Водещи

Най-четени