Русе кастрира безстопанствени животни по немски метод 10.06 | 20:34

Методът намалява риска до минимум от следоперативни усложнения

От Кремена Бедерева

Нова техника за кастрация на кучета и котки ще практикуват в Русе. Методът намалява риска до минимум от следоперативни усложнения и ускорява процеса на работа.

Ветеринарният лекар Андрей Андреев от Общинския приют за безстопанствени животни в Русе се завърна от едномесечна специализация в гр. Храйберг, обл. Саксония, Германия.

Обучението е проведено във ветеринарната клиника за дребни животни на доктор Гартнер, където практикуват водещи специалисти в тази област.

По време на визитата д-р Андреев се е запознал с нови и успешни практики в областта на хирургията и ехографията, съобщават от областната администрация на Русе.

Андрей Андреев е лекар в приюта за животни на Община Русе от близо две години. През октомври беше един от лекторите в Резиденция Бояна на обучение на тема: "Прилагане на устойчиви практики за решаване на проблема с популацията на безстопанствени кучета”, организиран от Министерство на земеделието и храните на Република България.

Форумът се организира във връзка със състоянието и размера на популацията от безстопанствени кучета в българските градове и спешната нужда от овладяването й.

 



Водещи

Най-четени