Спортът не е само за избрани – строят спортни бази в Разложко 23.04 | 14:49

Предстои изграждането на спортен комплекс в с. Годлево и нова спортна база в с. Баня

От Цанка Донкова

Спортът става приоритет в Разложко. Предстои изграждането на спортен комплекс в с. Годлево, на нова спортна база в с. Баня и обновяване на стадиона в Разлог. На 24 април от 11:00 часа на стадиона в село Годлево ще се състои символична първа копка, с която ще бъде дадено началото на изпълнението на проект за изграждане на спортен комплекс в селото, на многофункционална спортна площадка за футбол на малки врати и тенис на корт в село Баня и на обновяването на стадиона в Разлог, съобщават от общинската управа.

Модернизацията на съществуващите и изграждането на нови спортни терени в Разлог, Годлево и Баня е на стойност 5 866 571 лева и се осъществява по проект "Подобряване на достъпа на населението на община Разлог до спортни и свързаните със свободното време и отдих услуги", финансиран по Програмата за развитие на селските райони 2007-2013 г.

Спортният комплекс в с. Годлево пък ще включва състезателно игрално поле с изкуствена тревна настилка и постоянна ограда, трибуни за зрители, сграда със съблекални и санитарно-битови помещения, паркинг за посетители и служебен паркинг.

В село Баня също започва изграждането на многофункционална спортна площадка за футбол на малки врати с изкуствена тревна настилка и тенис на корт с размери 20 на 40 м. Игрището ще разполага и с модерно осветление. Стадионът в Разлог ще бъде основно обновен, като целта е след реконструкцията да се превърне в нов спортен комплекс с три сгради със съблекални и помещения за треньори, медицински кабинет, съблекалня съдии, помощно помещение, поясниха от общината.

Теренът, който се използва за малко тренировъчно игрище, ще бъде с изкуствена тревна настилка. Ще се изгради и ограда с височина четири метра и осветление на четири стълба. Ново игрище ще се изгради между сградите и основното игрище на стадиона. Ще бъдат обособени помещения за медии и контролна стая. По трибуните се предвижда разделение според изискванията на две зони - места за гости и за домакини, с буферна зона между тях. Три хиляди седалки ще бъдат подменени. Предвидени са места за инвалиди пред трибуните, както и достъп до тях. Стадионът ще разполага след ремонта със съвременна сигнално-озвучителна система и голямо електронно информационно табло.

Водещи

Най-четени