У нас идва комисарят за защита на потребителите 09.06 | 07:22

Невен Мимица ще се срещне с премиера и представители на МИЕ

От Филипа Тодева

Европейският комисар за защита на потребителите Невен Мимица пристига днес на двудневно посещение в България. Програмата на комисаря предвижда срещи с министър-председателя Пламен Орешарски, с членове на парламентарните комисии по икономическа политика и туризъм и по европейски въпроси и контрол на европейските фондове, както и с представители на Министерство на икономиката и енергетиката, Комисията за защита на потребителите, както и на потребителски организации.

Заедно с Бранимир Ботев – заместник-министър на икономиката и енергетиката, и Веселин Златев - председател на Комисията за защита на потребителите, Мимица официално ще открие информационна кампания за правата на потребителите в България.

Събитието ще започне в 12:30 часа в столичен мол. Посетителите на центъра ще могат да зададат въпроси на представители на Комисията за защита на потребителите от 11:30 ч. до 15:00 ч., както и да се включат във викторина с награди за петте основни права на потребителите: на неподвеждаща реклама, на ремонт или замяна на дефектни стоки, на договори без неравноправни клаузи, да бъде върната стока, купена онлайн в срок от 14 дни, на безплатна помощ от Европейските потребителски центрове при покупки в чужбина.

Водещи

Най-четени