Училище за бременни в болница "Шейново" 14.08 | 12:31

Училището е единствено по рода си в България

От Андриян Георгиев

Единствено по рода си в страната училище за бременни ще започне да функционира в болница "Шейново”.

В програмата на училището са включени възлови лекции, които ще имат вид на събеседване от страна на акушер-гинеколог и от страна на неонатолог, който да обясни влиянието на пушенето върху новороденото.

Това съобщи началникът на диагностичното отделение в специализираното лечебно заведение д-р Иван Диков, цитиран от агенция "Фокус". 

От утре започва записването на групите за провеждане на беседи в училището за бременни на II САГБАЛ "Шейново”.

Инициативата за училището за бременни и бъдещи родители е безплатна и присъстващите няма да заплащат такса за участие, защото това е участие на абсолютно доброволен принцип.

Записването става по телефона и регулярно ще се провеждат занятия в удобно, както за посетителите време, така и за персонала.

Всеки, който се интересува от записването, може да посети интернет страницата на болница "Шейново”, където са предоставени и телефонни номера за повече информация. 

Д-р Диков изтъкна, че подобно училище за бременни, структурирано по този начин, не функционира никъде другаде в страната.

"Бяха въведени дни на отворените врати в различни болници, с цел да се привлекат повече пациенти. Но друга такава система със занятия по изготвена програма не е изградена в България”, коментира д-р Диков. 

Водещи