Хасково и Лестър с общи проекти за социални жилища 01.03 | 13:37

Двата града се побратимиха 2007 г., като и досега продължава успешното им сътрудничество

От Кремена Бедерева

Хасково и британският град Лестър ще кандидатстват с общи проекти пред европейски програми за финансиране на жилища за социално слаби и крайно нуждаещи се семейства.

Това се договориха кметът на Хасково Георги Иванов и представителите на кабинета на кмета на Лестър, на тамошния Общински съвет и на Асоциацията за побратимяване на Лестър, които са на двудневна визита в Хасково, съобщава БТА.

Георги Иванов изрази удовлетворение от успешното дългогодишно сътрудничество между двата града, чието официално побратимяване е факт от 2007 година и е първото по рода си в България.

Председателят на Лестърската асоциацията за побратимяване Майкъл Джонсън представи намеренията на организацията да продължи и разшири контактите между двата града с акцент върху образователната, културната и социалната сфера.

В тази връзка английските гости посетиха Езиковата гимназия "Проф.д-р Асен Златаров" и Младежкия център като обсъдиха на възможности за обмен на добри практики и реализация на бъдещи съвместни идеи.

Програмата на английските гости предвижда още посещение на Монумента на Св. Богородица, Историческия музей, Музея на тракийското изкуство в с. Александрово и църквата "Успение Богородично" в с. Узунджово.

 

Водещи

Най-четени