Предотвратиха кърваво меле и в Австралия 23.12 | 09:49

Полицията е задържала 7 души по случая

От iNews.bg

След смъртоносния атентат на коледен базар в Берлин, спецчастите в Германия осуетиха ново опасно нападение. В същото време и колегите им в Австралия успяха да предотвратят ново кърваво меле като задържаха 7 души, планирали взривят бомби в оживени места в Мелбърн.

Двама от задържаните обаче били освободени без да им бъдат повдигнати обвинения. Другите петима засега остават в ареста по обвинение в готвене на терористичен акт, вдъхновен от "Ислямска държава. Четирима от тях са родени в Австралия, а другият – в Египет, съобщи началникът на полицията в щата Виктория Геръм Аштън.

"Смятаме, че намерението е било да бъде осъществена многообразна атака, възможно на Коледа. Предполагаемите мишени са Площадът на федерацията, железопътната гара на Флиндърс Стрийт и катедралата Сейнт Пол”, обясни Аштън.

Атаките, освен с експлозиви, е трябвало да бъдат осъществени още с огнестрелни оръжия и ножове. И трите предполагаеми мишени са знакови и популярни места в сърцето на Мелбърн. Недалеч е 100-хилядният стадион, на който в понеделник ще бъде изигран мач по крикет между отборите на Австралия и Пакистан.

Водещи

Най-четени