Нови разрушения в Италия след силни вторични трусове 25.08 | 18:17

Следобед бе регистрирано ново земетресение от 4.3 по Рихтер

От iNews.bg

Силните вторични трусове след вчерашното опустошително земетресение в Централна Италия не стихват. Днес отново са били регистрирани няколко земетресения от по-висока степен. Едното от тях е достигнало степен от 4.3 по скалата на Рихтер. Вследствие на труса, усетен предимно в района на Аматриче, се е срутила още една сграда, предаде "Интефакс".

Сред местното население отново е настанала паника. За щастие обаче засега няма данни за пострадали хора.

Според последните официални данни на властите загиналите вследствие на мощното земетресение от по-миналата нощ вече са 241. В същото време около 200 души все още остават в неизвестност. Предполага се, че повечето от тях са затиснати под развалините на падналите сгради.

Спасителните екипи продължават работата по издирването на останалите под разрушените домове. Към момента в засегнатите от природната стихия райони работят над 5400 човека от Националната служба по гражданска защита, армията, медицински екипи, обществени организации и доброволци. С приоритет се работи по намирането и изваждането на затрупаните хора и оказването на медицинска помощ на живите, както и за намирането на убежища и настаняването на загубилите домовете си. Правителството в Рим обяви, че ще поеме изцяло възстановяването на щетите от земетресението, както направи и при последната подобна ситуация през 2009 г., когато след 6.3 по Рихтер град Акуила бе напълно разрушен.

Най-четени