Полицията в Лондон: Полувзривената бомба в метрото е била много мощна 22.09 | 12:21

Още няма обвинения срещу шестимата задържани, един е освободен

От iNews.bg

Самоделната бомба, която рани 30 души след частичното си взривяване в лондонското метро преди седмица, е имала потенциал да причини много по-големи разрушения. Това съобщи комисарят на лондонската полиция Кресида Дик, цитирана от Ройтерс.

Бомбата беше взривена във вагон на метростанция "Парсънс грийн" в Западен Лондон точно преди седмица. Това беше петата голяма терористична атака в страната през тази година.

До момента шестима души са задържани във връзка с атаката, от които четирима остават в ареста.

"Това беше много, много опасна бомба. Тя беше частично детонирана, имала е голямо количество експлозив, а също и шрапнели. Можело е да бъде много по-лошо", каза Дик в интервю за радио LBC.

 

Тя разкри, че през последните няколко месеца са били осуетени шест атентата.

Британската полиция съобщи, че един от арестуваните във връзка с взрива в лондонското метро миналата седмица - 21-годишен мъж от сирийски произход, е бил освободен, без да му бъде предявено обвинение, предаде АП.
 
Младежът бе задържан пред ресторант за бързо хранене в Лондон в събота - ден след терористичната атака на метростанция "Парсънс Грийн".

Още пет човека са задържани по случая и засега остават в ареста, включително и 18-годишен младеж от Ирак, задържан в събота на пристанище Дувър на Ламанша. Трима мъже бяха арестувани в Нюпорт, Уелс, в началото на тази седмица, а 17-годишен тийнейджър бе задържан рано тази сутрин в Южен Лондон.
 
На нито един от заподозрените досега не са повдигнати обвинения. Имената им не бяха разкрити.

Водещи

Най-четени