Единият от пострадалите при сблъсъка край Добри дол бере душа 04.09 | 17:00

Лекарите се борят за живота му

От Теодора Кокаланова

Единият от ранените в катастрофата при Добри дол е в тежко състояние и с опасност за живота. Това съобщи   д-р Виталии Илиев, заместник-директор на Многопрофилна болница за активно лечение "Св.Николай Чудотворец" в град Лом.

По думите му раненият има множество травми, сред които фрактура на една гръдна половина. "В момента се водят реанимационни действия за неговото спасяване, но вероятността да оцелее е малка. Имаше вероятност пациентът да изпадне в клинична смърт, при повторен такъв случай екипът няма да успее да го спаси", уточни д-р Илиев.

Другият ранен при катастрофата, около 50-годишен, е в съзнание и добро общо състояние, предаде агенция "Фокус". Има фрактури по крайниците и счупено ребро, но е без опасност за живота. Състоянието му е овладяно. "Всичко необходимо за пациентите се прави", добави д-р Виталии Илиев.

Шофьор на джип, след десен завой в района на село Добри дол, губи контрол върху волана. Джипът се е завъртял и е навлязъл в платното за отсрещно движение. Ударил се е в насрещно идващ лекотоварен микробус. 

Водещи

Най-четени