И Малинов скочи на Путин: Няма да има АЕЦ „Белене”! 05.10 | 10:14

Ако той иска да намекне, че поне АЕЦ-ът да стане, за да защитим интересите си, наистина е сбъркал адреса, заяви евродепутатът

От Ани Романова

"Ако Путин иска да намекне, че поне АЕЦ "Белене” да стане, за да защитим интересите си, наистина е сбъркал адреса, независимо, че в момента един от адресатите – ГЕРБ, нещо поддаде, няма да има АЕЦ "Белене”, няма да го бъде". Това каза евродепутатът Светослав Малинов в предаването "Тази сутрин” по bTV.

Повод за коментара му е изявлението на руския президент Владимир Путин, който вчера посочи България като лош пример в реализирането на енергийни проекти заради "Южен поток”.

Според Малинов България е "болка” на руския държавен глава заради трите ключови проекта от "Големия шлем” – "Бургас – Александруполис”, "Южен поток” и АЕЦ "Белене”, по които досега няма успешно развитие.

Референдумът в Македония

По думите на евродепутата референдумът в Македония е могъл да сложи един "прекрасен край” на драмата с името, която трае 20 години, и веднага да даде начало на интеграционния процес, а именно - членство в НАТО и ЕС. 

Според него нещата в западната ни съседка не само че не са приключили, а тепърва започват. От опозицията - ВМРО-ДПМНЕ, пък се страхували от предсрочни избори, защото те щели покажат, че независимо, че 50% от гласовете не бяха минати, избирателите, гласували с "да”, осигуряват огромно мнозинство на управляващата коалиция.

Водещи

Най-четени