1/3 от българските мъже имат проблем с ерекцията 12.11 | 12:18

Жените пък страдат от липса на желание за секс и ниска възбуда

От iNews.bg

Близо 30-40% от българските мъже имат проблеми с ерекцията, твърди прод. д-р Здравко Каменов, пише в. "Телеграф".

Проблемът, който засяга все повече мъже не се дължи само на възрастта. Трудностите на мъжете при вдигането на самолета се дължат на наличието на сериозни заболявания, сред които диабет, сърдечни проблеми, депресия, неврологични разстройства. 45% от мъжете с проблемна ерекция страдат и от диабет.

Според професор Каменов еректилните проблеми са отражение на съдовото здраве на мъжа. Например при повишеното кръвно налягане, промени в кръвообращението засягат пениса директно. Поради по-малките кръвоносни съдове в половия орган, проблемите в него предхождат проявлението на основното заболяване.

И докато у нас 30-40% от мъжете страдат от еректилна дисфункция, в САЩ 52% от мъжете са с проблеми с ерекцията, според проучване направено сред 1300 анкетирани на възраст от 40 до 80 години. Най-тежко е положението в Япония, където от проблема са засегнати 81% от мъжете.

Сексуалните нарушения при жените са повече от тези при мъжете. Те са свързани с намалено желание за секс, ниска възбуда, невъзможност за достигане на оргазъм и болки при полов контакт. 

Водещи

Най-четени