Ананиев: Правилата в новата наредба ще пресекат порочните практики в ТЕЛК 13.02 | 11:04

Всички законови права на гражданите ще бъдат защитени, обещава министърът

От iNews.bg

С Наредбата за медицинската експертиза се целят облекчения в процеса на освидетелстване пред органите на медицинската експертиза и пресичане на съществували преди това порочни практики. Това заяви в писмен отговор на депутатско питане министърът на здравеопазването Кирил Ананиев, предаде БГНЕС.

"В процеса на освидетелстване за медицинска експертиза от страна на Министерство на здравеопазването ще бъдат гарантирани всички законови права на гражданите", уверява здравният министър.

Той е категоричен, че ако в процеса по оценка на трайно намалената работоспособност се установят пропуски и проблеми по отношение на издаваните експертни решения, които биха могли да са в ущърб на гражданите, своевременно ще бъдат предприети действия от страна на Министерство на здравеопазването и в частност на HEЛK под формата на указания към конкретни състави на ТЕЛК или промяна в Методическите указания по практическото приложение на Наредбата за медицинската експертиза.

Във връзка с подадената жалба срещу ТЕЛК-Пазарджик министърът посочва, че тя е незабавно препратена до Националната експертна лекарска комисия за разглеждане по компетентност, в качеството й на висшестоящ орган по оспорване на експертните решения.

Водещи

Най-четени