Атанасова иска специални мерки за защита на лекарите 13.11 | 13:21

Подкрепя криминализация на посегателството срещу тях

От Филипа Тодева

Министърът на здравеопазването Десислава Атанасова поиска специална защита на лекарското съсловие. Тя увери, че ще подкрепи всички мерки за защита на работещите в Спешна помощ.

Атанасова коментира дали предложението за криминализиране на посегателството върху лекари ще влезе до края на годината в Народното събрание.

"Бяхме заедно с министър Цветанов на събитие в Перник, там също имаше такъв въпрос. Аз съм изпратила и писмено становище, че подкрепям всички мерки в тази посока. Подкрепа е изразила и министър Ковачева, както и министър Цветанов", обясни тя, предаде агенция "Фокус".

Министърът се надява, че когато народните представители разгледат законопроекта за промяна в Наказателния кодекс, те ще гласуват за специална защита на лекарите като длъжностни лица.

По отношение на бюджета за следващата година министърът заяви, че в момента предстоят предложенията между първо и второ четене, като срокът изтича в четвъртък.

"Аз съм казала, че е необходимо да бъдат предвидени допълнително средства за фонда за лечение на деца. Предполагам, че от народните представители ще бъде припознато това мое предложение и то ще бъде факт”, допълни министърът.

Водещи

Най-четени