Безплатни прегледи в "Майчин дом" 19.11 | 07:45

Поводът е 110 години от създаването на болницата

От iNews.bg

Два кабинета за безплатни прегледи ще работят в най-старата акушеро-гинекологична болница в България – "Майчин дом" – София, съобщиха от лечебното заведение. Причина за инициативата е празникът по повод 110 години от създаването на болницата, които се отбелязват на 19 ноември.

Специалистите от кабинета по стерилитет ще консултират пациентки с репродуктивни проблеми, а в Медицинския център към болницата ще бъдат извършвани прегледи на бременни или пациенти с гинекологични проблеми. С тази инициатива ще се отбележат и две години от откриването на реновираната инвитро клиника на "Майчин дом".

Болничната библиотека с кът за релаксация на медицинския персонал отново ще проработи, информира агенция "Фокус". Новата придобивка е реализирана благодарение на безвъзмездната финансова помощ "Социални иновации в предприятията” на Европейския социален фонд по спечелен проект на ОП "Развитие на човешките ресурси" към Агенцията по заетостта.

В сряда "Майчин дом" ще се включи в инициативата на Асоциацията на студентите медици в България "Първи гинекологичен преглед". Кампанията цели промотиране значението на гинекологичните прегледи сред подрастващите момичета в уязвимата възраст под 19 години, както и повишаване информираността им относно често срещани гинекологични и сексуално предавани заболявания.

Девойките ще бъдат преглеждани безплатно в кабинет 214 на Диагностично-консултативния блок. 

Най-четени