Безплатни прегледи по повод Световния ден на здравето 07.04 | 08:00

Болница „Шейново” предлага безплатни прегледи за миома

От Кремена Бедерева

По повод Световният ден на здравето и Деня на лекаря във водещи болници се предлагат безплатни прегледи.

В болницата по ендоскопска оперативна гинекология в София – САГБАЛ "Шейново”, започва кампания за диагностика и лечение на жени с миома на матката, съобщиха от болницата. Кампанията ще продължи до края на месец май и е насочена към жените преди менопауза, защото това заболяване засяга основно тях.

Основна цел на кампанията е ранното диагностициране на наличието на миома и съответно по-лесното и ефективното й лечение. Всеки ден между 12 и 14 часа жените ще имат възможност да се консултират с някои от най-добрите специалисти в областта на ендоскопската хирургия, която е и най-модерният и щадящ метод за опериране на миомните образувания. Това ще става след предварително записване на телефон 02/ 9659420.

През последните две години във Втора АГ болница "Шейново" са извършени над 1300 едноскопски операции. Болницата разполага с модерна апаратура от най-висок клас и изключително добре подготвени хирурзи. Всяка операция се записва и остава в електронния архив.

САГБАЛ "Шейново” е в тясно сътрудничество с най-голямата университетска болница и най-голямата клиника по акушерство и гинекология в Европа "Шарите” в Берлин.

В рамките на сътрудничеството в областта на ендоскопската гинекология водещите експерти от "Шарите" провеждат редовни операции в "Шейново" съвместно със своите български колеги. В началото на юни 2011 г. ще се проведе поредният цикъл от съвместни операции, като включително ще се оперират и злокачествени заболявания.

Записването за профилактичните прегледи е предварително на телефон 02/ 9659420. Прегледите ще се провеждат всеки ден от 7-ми април до 31 май включително, от 08.30.ч. до 12.30 ч. в кабинет № 22.

Само за първите 3 месеца от началото на годината в "Шейново” са извършени общо 300 операции, свързани с миома на матката. От тях превес имат лапароскопските. Техният брой е 195.

По традиция специалистите от Александровска болница също ще преглеждат безплатно пациенти от София и страната в интервала от 10 до 14 ч.

За прегледите не е необходимо направление от личeн лекар, а само актуална медицинска документация, (ако има в наличност), свързана с историята на заболяването - рентгенови и клинични изследвания, епикризи и др.

Безплатните консултативни прегледи ще се извършват само по предварително записване в консултативните кабинети на клиниките, които се намират в Диагностично-консултативен блок "Александровска” (поликлиниката).

Кампанията в УМБАЛ "Александровска” под надслов "здравето е отговорност" се провежда за десета поредна година и е организирана по случай 7 април - Международния ден на здравето.

Водещи

Най-четени