Биозеленчуците - по-полезни и по-трайни 22.02 | 16:14
У нас тези продукти обаче са по-скъпи от масовите, съобщават биопроизводители
Биозеленчуците съдържат по-големи количества витамин С, което ги прави по-трайни от масовите (конвенционални) зеленчуци, предлагани в търговската мрежа.
Това съобщи днес Елисавета Пъндева, експерт от Фондация "Биоселена". Тя цитира резултати от швейцарско изследване за качествата на биопродуктите.
Наличието на вторични растителни субстанции в биозеленчуците увеличава тяхното антибактериално и антиоксидантно действие, съобщи Пъндева, цитирана от БТА.
Причината е, че екологично чистите зеленчуци, за разлика от конвенционалните, се берат чак когато са напълно узрели и не се третират с препарати.
Поради ниските обороти, високият ДДС и недостатъчните държавни субсидии у нас биопродуктите обикновено са по-скъпи от масовите.
Водещи
-
45 задържани, 12 - за купуване на гласове след акциите на МВР във Варна
Коментар на комисар Веселин Вълчанов, началник на отдел „Криминална полиция” – Варна
21.05 | 17:45
-
Страните от ЕС приеха план за замразените руски активи
Ще ги използват за отбрана на Украйна
21.05 | 17:30
Най-четени
-
Изтече скандален запис от среща на Асен Василев, Кирил Петков и Лена Бориславова!
В него става дума за незаконен кеш, „кеш в торби“ и просене на „неофициални“ милион и половин...
21.05 | 10:15
-
Магнитните бури влияят на мозъка: Главоболие, депресия, безсъние
Ето каква е рецептата за преодоляване на последиците от слънчевите изригвания
21.05 | 13:50