Борисов: ГЕРБ ще продължава да се бори за онкоболните у нас 30.03 | 14:58

В предизборната кампания на партията е залегнала концепцията за борба с онкологичните заболявания

От Елена Кирилова

Инвестициите в здравеопазването, сред които и новооткритият циклотронен комплекс във Варна, са част от концепцията на правителството на ГЕРБ за борба с онкологичните заболявания.

Тя е доразвита и в предизборната кампания на партията, заяви бившият премиер Бойко Борисов, цитиран от агенция "Фокус”.

Същата концепция е реализирана в още 12 болници у нас, като до края на юни всички те ще разполагат с нова високотехнологична апаратура. Тя ще служи за диагностика и лечение на онкологични заболявания.

Борисов твърди, че днес бившият министър на здравеопазването Десислава Атанасова му е съобщила, че вече има издадено разрешение за циклотрон и в София.

"С построяването му ГЕРБ ще изпълни още едно от обещанията си пред пациентите и повече хора ще могат да се изследват по-бързо", заяви Бойко Борисов.

По думите му партията е спазила своите обещания за внасянето на високотехнологична апаратура. Експремиерът не пропусна да честити на варненци новата придобивка (циклотронния комплекс), която ще позволи откриването на ракови заболявания в най-ранен стадий.

Борисов подчерта, че заработването на комплекса и всички инвестиции, свързани с него, са стрували 18 млн. лева. С тази сума е изграден онкологичен център с два линейни ускорителя.

Водещи

Най-четени