В САЩ погнаха Herbalife 13.03 | 17:32

Федералната търговска комисия я разследва, че работи като пирамида

От iNews.bg

Федералната търговска комисия на САЩ започна разследване на Herbalife, съобщиха от компанията.

Производителят на хранителни добавки не разкрива естеството на разследването. От години компанията е обвинявана, че работи като пирамида. Herbalife неколкократно отрича подобни твърдения и защитава своя бизнес модел.

"Herbalife приветства разследването, като се има предвид огромното количество дезинформация на пазара, и ще оказва пълно съдействие на Федералната търговска комисия", казва представител на компанията. "Ние сме уверени, че Herbalife е в съответствие с всички приложими закони и разпоредби".

Компанията добавя, че не планира да прави допълнителни коментари по този въпрос, докато не премине разследването.

Акциите на компанията, които бяха достигнали 69,41 долара в сряда, паднаха до 54,59 долара, след разкриването на разследването. Книжата по-късно отново се търгуваха над 60 долара

Herbalife продава широка гама от продукти, включително фитнес добавки и шейкове за отслабване чрез глобална мрежа от независими дистрибутори.

Основните нападки към компанията идват от страна на Уилям Акман, съдружник в Pershing Square Capital Management, който продължава да твърди, че Herbalife е пирамидална схема. Той от години извършва натиск върху законодателите и регулаторните органи за разследване на компанията, твърди още The Wall Street Journal.

Водещи

Най-четени