В жегата вчера: Над 300 спешни случая в София и нападнати медици 02.07 | 10:28

Поредна агресия срещу лекари за 40-минутно закъснение на линейка в час пик на повикванията за помощ

От iNews.bg

Равносметката на Спешна помощ в София за рекордно горещия 1 юли е: линейките са се отзовали на над 300 повиквания, петима души са починали заради горещините в столицата, над 35 колабирали хора, над 20 деца с оплаквания,.

Като капак на всичко, екип на Спешна помощ в столицата е бил нападнат заради закъсняла линейка. Това съобщи пред Дарик говорителят на Центъра за спешна помощ в София Катя Сунгарска.
 
Тя обясни, че сигналът за спешна помощ е подаден в пиков час, когато не е имало свободна линейка, която да бъде насочена веднага на адреса. Пациентът, за когото е извикана помощта, е жена, прекарала инсулт преди време и явно близките й са се притеснили.
 
Линейката се е забавила 40 минути и при пристигането й близките били агресивни и ударили шофьора. Лекарката е хоспитализирала пациентката със съмнения за вирусно заболяване, което по думите на Сунгарска няма нищо общо със спешно състояние.
 
От столичната Спешна помощ са се отзовали и на пет сигнала за пътно-транспортни произшествия.

"И ние сме хора, и на нас ни е трудно в жегата и не само, че ни разкарват за състояния, които не са спешни и за които трябва да се обърнат към личния си лекар, ами се опитват и да ни бият", коментира Сунгарска.
 
Тя даде пример и с 29-годишна жена, която се обадила в час пик за линейка заради болки в кръста, които продължавали трети ден.

Водещи

Най-четени