Вадим от кацата мощен лек срещу рака 03.11 | 13:14

Киселото зеле се оказа много полезно за нашето здраве

От iNews.bg

Лятото може и да е сезонът на компотите, но сега е моментът, в който трябва да се погрижите за мезето на масата през студените зимни месеци. И в това число не влизат само някакви месни деликатеси, а и любимото на много хора кисело зеле. Ако все още не сте напълнили кацата, ще ви стимулираме с полезна информация за този продукт.

Киселото зеле е изключително полезно за нашето здраве. Съдържа витамини и внася в организма ни млечно кисели бактерии, които са натурален пробиотик. Единственият му недостатък е фактът, че се приготвя с много сол. Затова най-добре е да се приготвя с разтвор от 2% сол, съветват експертите.

"Произвеждат едни защитни мукопротеини, които отново ни предпазват поне с 30% от риска да развием рак. И то е доказано – много добра защита от рак на дебелото черво. С 66% има изследвания, че се понижава рискът от рак на млечната жлеза при консумация два пъти седмично",  обясни диетологът Донка Байкова пред БНТ.

Водещи

Най-четени