Внимавайте! Наши хранителни добавки съдържат дезинфектант 24.07 | 16:29

Става дума за придобилите известност хранителни добавки "Цитрогард" и "Цитросепт"

От Андриян Георгиев

Хранителната добавка "Цитрогард" съдържа неразрешения за влагане в храни дезинфектант Бензетониум хлорид, съобщават от Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ).

Официалните проби, взети от БАБХ и изследвани в акредитирана лаборатория в Хамбург, Германия, са потвърдили наличие на неразрешен за влагане в храни дезинфектант в хранителните добавки "Цитрогард" и "Цитросепт джуниър плюс". Хранителните добавки са произведени от Цитросепт ЕООД и Цитрогард ЕООД.

След получен сигнал по-рано този месец за наличие на дезинфектант в хранителните добавки "Цитрогард" и "Цитросепт джуниър плюс", БАБХ възбрани цялото налично количество от добавката в страната. Към момента от търговската мрежа са изтеглени близо 5 000 опаковки, които ще бъдат унищожени.

"Ще информираме прокуратурата, тъй като за мен това е криминално деяние", каза Йордан Войнов, изпълнителен директор на БАБХ.

От БАБХ препоръчват всички потребители, които са закупили от хранителните добавки "Цитросепт джуниър плюс" и "Цитогард", да се въздържат от консумация.

Най-четени