Грипът не се лекува с антибитик 03.02 | 14:19

Специалисти продължават да дават съвети как да се справим с него

От iNews.bg

С лед като много училища бяха затворени вследствие от грипа, специалисти продължават да дават съвети как да се справим с него.

"Не трябва да се лекува грипа още в първите дни с антибиотик. Специалист ще прецени дали да се даде антибиотик в последствия, ако ума усложнения", коментирапред Нова тв д-р София Ангелова, председател на Националната асоциация за профилактика на белодробните болести.

По думите й, в първите часове на грипа, ако дадем антибиотик, ние ще потиснем още повече имунната система, а в случая организмът има нужда от по-силна имунна система. Затова е нужно да се приемат много течности и да "пази леглото", обясни тя. Хубаво е да се приемат и много течности, допълни специалистът.

Също така от днес - 3 февруари се отменя обявената грипна епидемия за град София, както и свързаните с нея ограничителни мерки в лечебните заведения

В седмицата, предхождаща обявяването на грипна епидемия за град София, са регистрирани 3 179 респираторни заболявания. Заболеваемостта е достигнала стойности до 240.17‰.

Водещи

Най-четени