Десет начина да откажете цигарите 08.04 | 15:29

Съветваме ви първо да опитате със силата на волята си

От Кремена Бедерева

Всички знаем, че пушенето е вредно. Дори и най-заклетите пушачи са наясно, че цигарите са едно от най-безсмислените самоунищожителни средства в света.

За онези от вас, които искат да се откажат от вредния си навик, ще кажем, че в повечето случаи е трудно.

Сайтът allaboutyou.com е подбрал десет начина за отказване от цигарите, които да ви насочат и дай Боже, да ви помогнат, да се отървете от цигарената отрова.

Прочетете книга...

...но не която и да е. Говорим за някое специализирано издание, за което сте чували, че е помогнало поне на един човек.

Купете си електронна цигара

Ако за вас по-важно е да имате нещо в ръцете, опитайте с електронна цигара. Този вид цигари са разрешени абсолютно навсякъде, независимо дали мястото, на което се намирате, е за пушачи или за непушачи. По принцип тези устройства се зареждат с никотин и са с батерии. Те създават илюзията, че пушите наистина.

Купете си никотинови дъвки

Тези дъвки отделят никотин в тялото и помагат по-лесно да се справите със зависимостта си. Употребата на продукта обаче си има някои тънкости. Дъвчете дъвката, докато вкусът ѝ стане наистина силен. След това я оставете в устата си и тя ще започне да отделя никотин.

Вземете никотинов бонбон

Как работи алтернативата на дъвката? Просто, когато усетите желание да запалите цигара, вземете един бонбон. Той ще отдели количество никотин. Важно е да знаете, че не трябва да гълтате или дъвчете бонбона. Освен това постепенно трябва да намалявате взимането на този продукт, докато окончателно го спрете.

Опитайте със спрей

Това е един от най-бързите начини за набавяне на никотин. Лесен за употреба, спреят се впръсква в носа. Може да се използва през минимум един час, а както се процедира с всеки подобен продукт, и тук употребата му постепенно трябва да намалява.

Сдобийте се с инхалатор

Освен че задоволява нуждите на организма от никотин, инхалаторът е занимавка и за ръцете. Държи се точно като цигара, а когато го пъхнете в устата си, автоматично изпуска никотин в тялото ви.

Опитайте с лекарства на билкова основа

На пазара вече има такива лекарства, които се борят с вашата зависимост и подкрепят имунната ви система.

Никотинова лепенка

Никотиновата лепенка е още един ефективен метод за отказване от цигарите. Лепенките снабдяват тялото ви с намаляващо количество никотин и е абсолютно противопоказно да пушите, докато носите такава лепенка.

Хранителни добавки за пушачи

Да, и такова животно има. Докато се мъчите да се откажете от ужасния си навик, добавките ще се погрижат за вече повреденото ви тяло.

Никотинови таблетки

Те се слагат под езика и действат по познатия начин. Таблетките са подходящи за хора, които искат да спрат да пушат по дискретен начин.

Препоръчваме да опитате да спрете цигарите като просто не пушите. Изброените методи, като изключим книгата, са подходящи за хора, които не са успели да спрат само със силата на волята.

 

Водещи

Най-четени