Екстракт от шипка ни спасява от болките при остеоартрит 17.02 | 11:20

Заболяването значително ограничава движенията на човека

От Кремена Бедерева

Край на болката при остеоартрит. Датски учени са създали препарат от екстракт от шипка, предаде Zee News. Заболяването значително ограничава движенията на човека. Препаратът може да изпълни 90 на сто от поставената му задача.

Таблетките са особено ефикасни, ако човекът страда от болки в ръцете. Препаратът е направен на базата на извлечено от шипката съединение.

За пръв път за екстракта от шипка се заговори преди повече от 20 години, припомня БТА. Активното съединение се изолира от изсушена шипка с помощта на специален патентован метод. Съединението намалява тъпата болка, като успеваемостта е в 9 от всеки 10 случая.

Засега е изпитано само върху 30 доброволци. Изследването, извършено от университета на Копенхаген, позволява да се установи, че средството облекчава симптомите на остеоартрита за денонощие и хората с тази диагноза използват с една трета по-малко стандартни обезболяващи.

Известно е, че в шипката има много витамин С и ликопин, мощни антиоксиданти, които намаляват нивото на холестерина и възпаленията.

Най-четени